Salata de valeriana cu pui
PrinteazaSalata de valeriana cu pui din: piept de pui, sare, piper, boia, ulei, pepene, valeriana, rosii, ceapa, miere, ulei, otet.
- 4 fileuri de piept de pui
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1/2 de cantalup mic
- 1 pepene galben mic
- 4 fire de ceapă verde
- 2 roşii
- 400 g valeriană
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 linguri de oţet de vin alb
Mod de preparare:
Se spală fileurile de pui, se şterg cu prosoape de hârtie şi se freacă cu sare, piper şi boia.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se prăjesc apoi bine bucăţile de carne câte aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
După ce se scot din tigaie, fileurile se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Se mută apoi pe o farfurie să se răcească.
Din cantalupul curăţat de seminţe se extrag bile cu ajutorul unei linguriţe de scobit. Zeama scursă se păstrează.
Pepenele galben se taie în jumătate, se curăţă de seminţe, iar din pulpă se scot bile cu linguriţa specială.
Ceapa verde se curăţă, se spală, se şterge şi se taie inele. Roşiile se spală, se şterg, se curăţă de cotor şi se taie în opt.
Se curăţă bine valeriana, apoi se spală şi se usucă prin centrifugare într-un recipient special.
Fileurile rumenite de pui se taie oblic in felii subţiri.
Se prepară după gust un dressing din zeama de pepene, miere, ulei şi oţet şi se asezonează cu sare şi piper.
Salata se aranjează pe farfurii şi se serveşte. Dressingul se toarnă pe deasupra la final.
Salata de valeriana cu pui
Pofta buna!