Supa de spanac cu spelta
PrinteazaSupa de spanac cu spelta din: spelta, ceapa, ulei, lapte, spanac, amidon, sare, nucsoara.
- 50 g speltă
- 1 ceapă
- 1 lingură de ulei
- 500 ml supă instant de carne
- 125 ml lapte
- 300 g spanac congelat
- 175 ml lapte bătut
- 1 linguriţă de amidon alimentar
- sare
- nucşoară proaspăt rasă
Mod de preparare:
Spelta se lasă peste noapte la înmuiat în 300 ml de apă. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Spelta se scurge, iar zeama se păstrează.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă spelta şi se sotează circa 3 minute, amestecând continuu.
Se toarnă în tigaie zeama în care a stat spelta, supa şi laptele, apoi compoziţia se fierbe circa 20 de minute la foc mic. Se încorporează spanacul congelat, care se dezgheaţă direct în supă. Se dă compoziţia în clocot, amestecând din când în când.
Supa se leagă apoi cu laptele bătut amestecat cu amidonul şi se dă din nou în clocot. La final, se asezonează cu sare şi nucşoară rasă.
Supa de spanac cu spelta
Pofta buna!