Supa italieneasca de legume

Printeaza

Supa italieneasca de legume din: fenicul, morcovi, rosii, ceapa, ulei, costita, piper, boia, busuioc, parmezan.

 

Ingrediente:Supa_italieneasca_de_legume

  • 2 bulbi de fenicul
  • 1 legătură de morcovi tineri
  • 500 g roşii
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 150 g cubuleţe de costiţă
  • 1 l supă de legume
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • câteva fire de busuioc proaspăt
  • 30 g parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Se spală bulbii de fenicul, se curăţă şi se taie cuburi. Morcovii de cojesc, se spală şi se feliază.

Roşiile se spală, se taie în jumătate, se curăţă de cotor şi se taie, de asemenea, cuburi.

Ceapa se descojeşte şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se rumeneşte mai întâi costiţa, apoi se căleşte şi ceapa până când devine sticloasă.

Se adaugă bucăţile de fenicul şi de morcov şi se sotează întregul amestec circa 5 minute.

Se toarnă pe deasupra supa, după care compoziţia se condimentează cu piper, boia şi busuioc şi se fierbe circa 15 minute. Se încorporează cuburile de roşii şi se încălzesc în supă.

Se spală busuiocul şi se tamponează cu prosoape de hârtie. Se aleg frunzuliţele şi se taie fâşii fine.

La final, supa se toarnă în 4 farfurii adânci şi se presară cu par­mezan şi cu fâşii de busuioc.

Supa italieneasca de legume

Supa_italieneasca_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.