Friptura de porc cu sorici crocant
PrinteazaFriptura de porc cu sorici crocant din: costa de porc cu sorici, usturoi, dafin, cimbru, rozmarin, ulei, otet, telina, morcov, sare.
- 2 kg coastă de la porc, cu şorici
- 4 căţei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă rozmarin
- 2 linguri ulei
- 4 linguri oţet
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
Speli şi zvinţi coasta de porc. Crestezi şoriciul în locuri foarte apropiate, extragi oasele şi le tai bucăţi. Sărezi prin frecare carnea, printre crestături. Amesteci toate condimentele cu usturoiul pisat şi freci cu ele carnea, mai puţin şoriciul.
Aşezi carnea într-o tavă, adaugi frunzele de dafin, cimbrul, uleiul, oţetul şi laşi marinat aproximativ 1 oră. Rumeneşti oasele şi, înainte de a pune bucăţile de carne pe grătar, freci cu sare şi şoriciul. în marinata rămasă adaugi oasele, legumele tăiate, torni o cană cu apă şi aşezi tava sub grătarul cu carne.
In ea scurgi zeama de la carne. Ţii cuptorul aprins circa 1 oră, urmărind până se face carnea. O scoţi într-o cratiţă şi o acoperi cu un capac.
Tot conţinutul cărnii îl treci într-o cratiţă încăpătoare, adaugi legumele tăiate în bucăţi mari, torni puţină apă şi le fierbi.
Din când în când, cu o lingură, înlături grăsimea sau spuma care se formează. Când este gata, strecori, păstrezi sosul, îl asezonezi şi arunci restul.
Serveşti friptura cu legumele (garnitura) dorite. Un vin roşu este potrivit pentru cine doreşte.
Pofta buna!