Friptură de porc cu rozmarin din: carne de porc, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper negru. Ingrediente: Carne de porc (aproximativ 800 g, tăiată în bucăți pentru friptură) Ulei de măsline (3 linguri) Rozmarin proaspăt tocat (1 lingură) Usturoi mărunțit (3 căței) Sare (1 linguriță) Piper negru măcinat (1/2 linguriță) Mod de […]
Friptura de porc cu linte
PrinteazaFriptura de porc cu linte din: spata de porc, morcovi, ceapa, pastarnac, linte, ceapa, cimbru, usturoi, ulei, verdeata, sare, piper.
- 800 g spată de porc
- 5 morcovi
- 3 rădăcini păstârnac
- 2 cepe
- 150 g linte
- o crenguţă cimbru
- 4 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei.
După ce s-a rumenit uniform, se adaugă 600 ml apă si cu lingura se desprind de vas urmele prăjelii.
Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi se lasă la fiert pentru o oră.
Se pun apoi usturoiul şi lintea şi se mai lasă la fiert 30 de minute până ce şi aceasta s-a înmuiat.
Se serveşte cu cimbru şi verdeaţă, după gust.
Friptura de porc cu linte
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de porc cu rozmarin
Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia
Friptura de porc cu sos de soia din: friptura de porc, sos de soia, otet balsamic, sos worchestershire, suc de lamaie, mustar dijon, piper, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 fripturi de porc 2 1/2 linguri sos de soia 2 linguri de oțet balsamic 2 linguri sos worcestershire 1 linguriță suc de lămâie 1 linguriță de […]
Friptura de porc cu sos de zmeura
Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Pofta buna!