Tomate crocante
PrinteazaTomate crocante din: rosii, unt, slanina, ceapa, paine, parmezan, fulgi de unt, oregano, sare, piper.
- 8 roşii
- unt
- 150 g slănină
- 1 ceapă
- 4 felii pâine
- 2 linguri parmezan
- fulgi de unt
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai capacul de la roşii, le scoţi miezul cu o lingură şi le pui într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt. Slăninuţa o tai cubuleţe, o prăjeşti puţin, adaugi ceapa tocată, apoi cubuleţele de pâine.
Adaugi circa jumătate din miezul păstrat de la tomate şi, cu acest amestec, umpli tomatele. Condimentezi cu sare şi piper. Tomatele umplute le acoperi cu capacul si presari brânză rasă cu fulgi de unt.
Restul de pulpă de roşii îl pui în vas şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!