Supa de verdeturi

Printeaza

Supa de verdeturi din: salota, macris, frunze de spanac si de telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castravete, unt, piper.

Ingrediente:

  • 1 şalotă
  • 150 g măcriş
  • 100 g frunze de spanac
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 1 legătură de năsturel
  • 1 legătură de hasmaţuchi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 kg cartofi făinoşi
  • 1 1/2 castravete
  • 200 g unt sare de mare grunjoasă
  • 3 linguri de creme fraîche
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se cojeşte şalota şi se taie mărunt. Verdeţurile şi legumele cu frunze se curăţă, se spală şi se scutură de apă.

Se păstrează câteva frunze pentru ornat. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cuburi.

Se descojesc castraveţii, se spală, se taie în jumătate, se îndepărtează seminţele cu o lingură, iar pulpa se taie cuburi mici.

Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o oală, în care se adaugă apoi legumele, verdeţurile şi cubuleţele de castravete.

Se acoperă şi se sotează aproximativ 5 minute; înainte ca legumele şi verdeţurile să devină maronii.

Se toarnă în oală 1,5 litri de apă, se sărează compoziţia, se adaugă cuburile de cartofi şi se fierbe totul 25 de minute.

După ce a fiert, supa se pasează. Fulgii de unt rămaşi şi smântână se încorporează cu ajutorul unui mixer vertical.

La final, supa se condimentează cu sare şi piper după gust, după care se pune în farfurii şi se serveşte ornată cu verdeaţa proaspătă.

 

Supa de verdeturi

Supa_de_verdeturi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Supă Cremă de Ciuperci Pleurotus

Supă Cremă de Ciuperci Pleurotus: este un preparat rafinat și delicios, ideal pentru iubitorii de ciuperci și nu numai. Această supă combină textura catifelată cu aroma intensă a ciupercilor pleurotus, oferind o experiență culinară deosebită. Este perfectă pentru a fi servită ca fel principal sau ca aperitiv la o masă festivă. Această rețetă vă va […]

Supă Rece de Castraveți cu Leurda

Supă Rece de Castraveți cu Leurda: este o alegere perfectă pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație răcoritoare și plină de nutrienți. Castraveții sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de apă și proprietățile hidratante, în timp ce leurda adaugă un gust subtil de usturoi și multiple beneficii pentru sănătate. Această supă este nu doar […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.