Peste in stil japonez
PrinteazaPeste in stil japonez din: spanac, dashi, sake, zahar, mirin, shoyu, peste.
- 100 g komatsuna (spanac japonez)
- 200 ml dashi
- 2 linguri de sake
- 3 1/2 linguri de zahăr
- 3 1/2 linguri de mirin
- 4 linguri de shoyu
- 4 fileuri de peşte (a 100 g)
Mod de preparare:
Spanacul japonez se opăreşte în apă clocotită până când devine verde închis. La final, se scurge şi se trece sub jet de apă rece. După ce s-a scurs bine (se apăsă puţin), se taie în bucăţi de circa 5 cm lungime.
Dashiul se încălzeşte într-o cratiţă mai mare. Se adaugă treptat sakeul, zahărul, mirinul şi shoyu şi se dă totul în foc. Când supa clocoteşte, se adaugă fileurile de peşte cu pielea în sus şi fără să se atingă. Se stropesc bine cu supă.
Spuma se îndepărtează, fileurile se acoperă apoi cu folie de aluminiu şi se lasă pe foc mic circa 10 minute. La final, se aranjează pe un platou încălzit în prealabil împreună cu spanacul şi cu sosul.
Peste in stil japonez
Pofta buna!