Eglefin cu fenicul
PrinteazaEglefin cu fenicul din: fenicul, ceapa, ulei, unt, sare, piper, masline, coriandru, eglefin.
- 3 bulbi de fenicul cu frunze
- 1 ceapă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
- 60 g măsline negre fără sâmburi
- 1/2 legătură de coriandru
- 4 fileuri de eglefin (a cate 200 g)
Mod de preparare:
Se taie frunzele de fenicul şi se toacă. Se păstrează 3 linguri de verdeaţă tocată. Bulbii se taie pe lung, li se îndepărtează mijlocul tare, apoi partea bună se taie în beţigaşe groase de circa 0,5 cm. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe.
Feniculul şi ceapa se sotează în 3 linguri de ulei şi 2 linguri de unt. Amestecul se ţine pe foc circa 40 de minute (cu capac) până când feniculul s-a înmuiat. Se sărează şi se piperează.
Măslinele se taie felii, iar coriandrul se toacă. Măslinele şi jumătate din cantitatea de coriandru se pun apoi în tigaie împreună cu verdeaţa de la fenicul şi se sotează rapid.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C (cuptorul cu ventilaţie la 160°C). Compoziţia se aşează într-o formă termorezistentă unsă.
Fileurile de peşte se curăţă de eventualele oase rămase şi se taie în jumătate. Peştele se aşează apoi peste mixul pe bază de fenicul şi se unge cu uleiul rămas. Se ţine totul la cuptor circa 30 de minute până gând peştele s-a înmuiat.
Eglefinul se serveşte împreună cu mixul de legume şi cu coriandru presărat pe deasupra.
Eglefin cu fenicul
Pofta buna!