Desert cu morcovi
PrinteazaDesert cu morcovi
Ingrediente:
- 300 g faina
- 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata)
- 300 ml lapte
- 2 linguri unt topit
- 2 oua
- 4 morcovi mijlocii
- 4 linguri seminte dovleac
- 4 linguri zahar
- 1 lingura unt
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc in care se pun galbenusurile, drojdia dizolvata in lapte caldut, 2 linguri de unt topit, putina sare si se face un aluat care se lasa sa creasca timp de 60 de minute.
Aluatul crescut se pune pe masa de lucru si se taie in mai multe bucati. Fiecare bucata se apasa cu podul palmei astfel incat sa nu fie foarte groase, apoi se unge cu albus batut.
Se incaizeste putin unt intr-o tigaie si se prajesc turtitele din aluat, pe ambele parti. Se pastreaza la cald.
Morcovul se rade pe razatoarea mare si se pune sa se caleasca cu o lingura de unt. Se imprastie in tigaia incalzita si se lasa sa se topeasca, apoi se adauga morcovul si se caramelizeaza.
Semintele de dovleac se rumenesc intr-o tigaie, fara grasime.
Pe turtitele din aluat calde se pune morcov caramelizat si se presara seminte de dovleac. Se servesc cu zahar pudra.
Desert cu morcovi
Pofta buna!