Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

Printeaza

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, piper, sare, usturoi, cartofi, sunca, rozmarin, unt, pasta de rosii, pesmet.

Ingrediente:Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

  • o pulpa de miel
  • un pahar de vin roze
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • feliute de sunca
  • rozmarin
  • 20 g unt
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte ascutit pana ajunge la os si se impaneaza cu usturoi si feliute de sunca. Se presara sare si piper pe toata bucata si se baga cateva minute la frigider infasurata in folie de plastic.

Se incinge cuptorul la 160 C si se pregateste o tava. Se tapeteaza cu unt si cu pesmet si se aseaza pulpa de miel. Se toarna vinul si pasta de rosii. Se acopera cu un capac si se baga la cuptor.

Intre timp, se pregatesc cartofii pentru garnitura. Se curata, se spala si se taie felii. Se pun la copt intr-o tava cu putin unt, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Pulpa de miel se aranjeaza pe un platou si de jur-imprejur se pun cartofii. Se orneaza cu rozmarin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi place carnea de miel de nicio culoare, poate doar s-o tin la fezandat destul de mult timp incat sa dispara mirosul ala de carne de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.