Placinte cu foi fine
PrinteazaPlacinte cu foi fine din: foi de placinta, branza dulce, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, gris, lamaie, mere, scortisoara, esenta de rom, gem de capsuni, branza sarata, susan, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1 pachet foi fine de plăcintă
Pentru umplutura 1:
- 300 g brânză dulce
- 1 ou
- 5 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 pachet mic stafide
- 3 linguri griş
- coaja şi sucul de la o lămâie
Pentru umplutura 2:
- 3 mere mari
- 3 linguri zahăr
- scorţişoară
- 2 plicuri zahăr vanilat
- câţiva stropi esenţă de rom (opţional)
- 3 linguri griş
Pentru umplutura 3:
- gem de căpşuni cu puţină nucă măcinată
Pentru umplutura 4:
- brânză sărată
- 1 ou
- susan
- zahăr pudră
Mod de preparare Placinte cu foi fine:
Intr-o tavă dreptunghiulară, unsă cu un pic de ulei, aşezi hârtia de copt, apoi rulourile umplute.
Pregăteşti umplutura 1 aşa: Brânza dulce o amesteci cu zahărul, zahărul vanilat, oul, stafidele, grisul, coaja şi sucul de la o lămâie.
Pregăteşti umplutura 2 aşa: Merele curăţate de coajă le dai pe răzătoarea mare, adaugi zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom, scorţişoara şi grisul.
Pregăteşti umplutura 3 aşa: Gemul de căpşuni îl amesteci cu nuca măcinată, ca sa nu curgă gemul.
Pregăteşti umplutura 4 aşa: Brânza sărată o dai pe răzătoarea mare. Aşezi pe o planşetă tot câte 2 foi, le ungi cu pensula cu puţin ulei şi aşezi încă 2 foi.
Le umpli pe rând, cu mere, apoi cu brânza, cu gem, apoi cu brânza sărată.
Deasupra le ungi cu ou, cu ajutorul unei pensule. Peste ruloul cu brânză sărată pui puţin susan.
Coci la foc potrivit 20-25 de minute. Laşi la răcit complet, apoi tai plăcintele în bucăţi (cum doreşte fiecare).
Aşa reci, rulourile dulci le pudrezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!