Placinte de cartofi dulci din: cartofi, faina, zahar, migdale, scortisoara, ulei. Există mai multe soiuri de cartofi dulci, care pot varia în culoare, dimensiune și conținut de zahăr. Cele mai comune varietăți sunt cartofii dulci portocalii, cartofii dulci albi și cartofii dulci mov. Fiecare varietate are caracteristici unice de gust și textură. Cartofii dulci sunt […]
Placintele-aperitiv
PrinteazaPlacintele-aperitiv din: lapte, apa minerala, ulei, zahar, sare, drojdie, faina, telemea, branza de vaci, oua, chimen, susan, mac, negrilica.
- 1 ceaşcă lapte cald
- 1/2 ceaşcă apă minerală
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lingură sare
- 1 cub drojdie (42 g)
- 2 căni făină
Pentru umplutură:
- 250 g telemea
- 250 g brânză de vaci
- 2-3 ouă
Pentru uns:
- 1 ou bătut
- seminţe de chimen
- susan mac
- negrilică
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Frămânţi din ingredientele date un aluat omogen, maleabil, nu prea legat. Il acoperi şi îl laşi la crescut.
Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci brânzeturile cu ouăle bătute.
Dacă vă place, puteţi adăuga în umplutură seminţe de chimen sau mărar. Formezi un sul de aluat, din care modelezi sfere mici.
Le aplatizezi cu degetele sau cu sucitorul; aşezi o lingură de umplutură şi pliezi, apăsând uşor, să fie etanş.
După ce plăcinţelele sunt aşezate în tava unsă cu ulei, le ungi cu ou bătut, presari seminţe de chimen, negrilică, mac şi susan şi le laşi încă 5 minute la crescut, după care le coci la foc moderat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinte de cartofi dulci
Placinte cu ciuperci
Placinte cu ciuperci din: aluat, telemea, ceapa, ciuperci, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat congelat 250 g telemea sau feta o ceapă 500 g ciuperci o legătură mărar 2 linguri ulei sare piper un gălbenuş 2 linguri lapte Mod de preparare: Ciupercile se taie mărunt şi se pun la călit în ulei. […]
Pofta buna!