Supa de praz cu verdeata si iaurt
PrinteazaSupa de praz cu verdeata si iaurt din: telina, patrunjel, praz, iaurt, lamaie.
- 1 legătură frunze de ţelină
- 1 legătură mare frunze de pătrunjel
- 6 bucăţi praz
- 1 cană iaurt slab
- zeama de la jumătate de lămâie
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Inlături rădăcinile prazului, le toci rondele şi le pui la fiert împreună cu frunzele de ţelină şi de pătrunjel tocate mărunt. După două clocote, strecori şi dregi supa cu iaurt şi lămâie.
Când serveşti supa, pui deasupra, în farfurie, coajă rasă de lămâie. Poate fi servită atât caldă, cât şi rece. Dacă doreşti o supă-cremă, pasezi legumele cu ajutorul blenderului şi le serveşti cu crutoane şi nuci prăjite.
Pofta buna!