Urda de vaca cu praz si mamaliguta

Printeaza

Urda de vaca cu praz si mamaliguta din: zer, lapte, malai, unt, apa, sare, praz sau ceapa.

Ingrediente:Urda de vaca cu praz si mamaliguta

Pentru urdă:

  • 10 I zer rezultat din închegarea laptelui
  • 1 I lapte

Pentru mămăliguţă:

  • 300 g mălai
  • 1 lingură unt
  • 1 I apă
  • sare
  • praz sau ceapă verde

 

Mod de preparare:

Pregăteşti urda aşa:

Pui zerul pe foc mic, împreună cu laptele, într-un vas emailat şi laşi să fiarbă până se adună deasupra urda, amestecând foarti uşor, din când în când. Apoi iei cu spumiera şi pui într-un tifon până se scurge surplusul de zer. Pentru a obţine urdă mai multă, repeţi cantitatea de zer şi lapte.

Pregăteşti mămăliguţă aşa:

Pui pe foc, într-un vas emailat, apa să clocoteasă, adaugi sarea, untul şi mălaiul în ploaie. Amesteci foarte bine cu telul, până se omogenizează, apoi răstorni pe un platou mămăliga şi o laşi să se răcească. Faci din mămăligă diferite forme, după imaginaţie, cu ajutorul formelor de fursecuri.

Urda o serveşti cu mămăliguţă caldă şi praz sau ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.