Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă. Ingrediente: 500 g carne de […]
Vita cu ghimbir
PrinteazaVita cu ghimbir din: unt, faina, lapte, muschi de vitel, ghimbir, ulei, ciuperci, salata, sare, piper.
- 150 g unt
- 200 g făină
- 250 ml lapte
- piper
- sare
- 500 g muşchi de vitel
- 2 linguriţe pudră de ghimbir
- ulei pentru prăjit
- ciuperci sotate
- salată de castraveţi cu roşii
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o cratiţă. Adaugi 50 g de făină şi amesteci să nu se formeze cocoloaşe.
Torni laptele cald şi omogenizezi până se îngroaşă. Presari sare şi piper după gust. Dai deoparte.
Amesteci restul de făină cu ghimbirul într-o farfurie. Speli şi tamponezi carnea, apoi o tai felii.
Dai fiecare bucată de carne prin sosul gros, apoi prin amestecul de ghimbir cu făină, pe ambele părţi.
Incingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi, la foc iute.
Dai deoparte pe un şervet pentru a elimina surplusul de grăsime.
Serveşti calde cu garnitură de ciuperci şi cu salată.
Vita cu ghimbir
Pofta buna!
poate iti place si:
Vitel cu sos de ciuperci
Pofta buna!