Supa de curcan cu nuci pecan
PrinteazaSupa de curcan cu nuci pecan din: ulei de masline, ceapa, telina, faina, salvie, piper, sare, curcan, supa de pui, friptura de curcan, morcov, fasole, cartofi, patrunjel, nuci pecan.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă curăţată şi tocată
- 1 tijă de ţelină, curăţată şi tăiată felii
- 2 linguri rase făină
- 1/2 linguriţă rasă salvie uscată
- piper
- sare
- 200 g curcan, tăiat cubulete
- 1 litru supă de pui
- 300 ml sos de friptură de curcan
- 1 morcov curăţat şi tăiat cubuleţe
- 50 g fasole verde fină, curăţată şi tăiată bucăţi
- 1 cartof curăţat şi tăiat cubuleţe
- 50 g nuci pecan, curăţate de coajă şi tăiate în jumătăţi
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o cratiţă mare şi prăjeşti ceapa şi ţelina, până se înmoaie.
Adaugi făina, salvia, piper şi le prăjeşti, amestecând, timp de 2 minute.
Torni supa şi sosul de friptură şi le amesteci până când dau în clocot.
Pui morcovul, fasolea şi cartoful, acoperi şi fierbi 15 minute.
Apoi adaugi curcanul, nucile, sare şi piper, după care le fierbi la foc mic, timp de 10 minute.
Presari deasupra pătrunjel, apoi serveşti.
Supa de curcan cu nuci pecan
Pofta buna!
Foarte buna supa de curcan, eu n-am pus nuci niciodata