Strapachka – mancare traditionala slovaca
PrinteazaStrapachka – mancare traditionala slovaca din: cartofi, faina, ou, untura, bacon, branza de oaie, usturoi, smantana, sare, piper din: cartofi, faina, ou, untura, bacon, branza de oaie, usturoi, smantana, sare, piper.
- 500 g cartofi curăţaţi
- 250 g făină
- 1 ou
- 1 lingură untură
- 200 g bacon afumat
- 200 g brânză de oaie
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri smântână
- puţină sare
- piper măcinat (opţional)
Mod de preparare:
Razi cartofii mărunt şi îi storci de zeamă. Apoi îi amesteci cu făina şi oul, dar şi cu puţină apă, până obţii o consistenţă păstoasă, mai tare. Pui la fiert apă cu sare într-un vas mai mare, iar în apa clocotită mărunţeşti alu¬atul sub formă de găluşte micuţe.
După ce acestea s-au fiert, le strecori fără să le clăteşti. Baconul, tăiat în fâşii de câte un deget, îl prăjeşti în puţină untură. Scoţi bucăţile de bacon, iar când untura rămasă s-a răcit puţin, presari brânza şi amesteci bine. Adaugi usturoiul pisat, smântână, puţină sare şi le pui din nou la foc, la temperatură mică, amestecând până dă în clocot.
Adaugi găluştele şi le învârţi în acest amestec, iar la servire le ornezi cu fâşii de bacon. In anumite zone, după ce se amestecă brânza preparată cu găluşte, se mai dă puţin la cuptor.
Strapachka – mancare traditionala slovaca
Pofta buna!