Tocana de porc in vin rosu
PrinteazaTocana de porc in vin rosu din: carne de porc, morcovi, ceapa, faina, vin rosu, bulion, ulei, sare, piper.
- 600 g carne de porc
- 6 morcovi
- o ceapă
- 2 linguri făină
- 500 ml vin roşu
- 4 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se pune carnea la rumenit şi, după ce şi-a schimbat culoarea uniform, se scoate. Se pune ceapa tăiată peştişori, se presară sare şi apoi se adaugă morcovii tăiaţi rondele.
Se lasă să se înmoaie şi se pune făina. Se amestecă energic, se lasă un minut pe foc, se pun carnea şi vinul, se completează cu apă şi se lasă la fiert 30 de minute.
Se pune bulionul desfăcut cu puţină apă, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă pe foc 15 minute. Se serveşte cu cartofi fierţi.
Tocana de porc in vin rosu
Pofta buna!