Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Printeaza

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon din: fasole, carnati, faina, tarhon, zahar, smantana, ulei, otet, sare.

Ingrediente :

  • 500 g fasole albă
  • 350 g cârnaţi afumaţi
  • 1 lingură făină
  • crenguţe tarhon
  • 1linguriţă zahăr
  • 100 g smântână
  • ulei
  • oţet
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o pui la fiert în 3 l apă rece. După ce a dat câteva clocote, arunci apa şi o înlocuieşti cu alta fierbinte.

La fiert, odată cu faso­lea pui şi tarhon. Când fasolea este aproape fiartă, adaugi cârnatul tăiat bucăţi potrivite. Laşi să fiarbă şi între timp faci un rântaş uşor din făină şi ulei.In rântaş adaugi zahărul şi subţiezi cu apă în care fierbe fasolea.

După ce fasolea şi cârnatul au fiert, scoţi tarhonul şi adaugi rântaşul. Amesteci şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Acreşti apoi cu oţet şi adaugi smântână. Potriveşti de sare şi stingi focul. Poţi presăra pătrunjel, la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.