Tarta cu kiwi si frisca
PrinteazaTarta cu kiwi si frisca din: biscuiti, unt, lapte, zahar, branza de vaci, frisca, kiwi.
Pentru blat:
- 200 g biscuiţi
- 75 g unt
Pentru cremâ:
- 1 pachet foi de gelatină (10 g)
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr tos
- 500 g brânză de vaci
- 500 ml friscă lichidă
- 12 kiwi
Mod de preparare:
Fărâmiţezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Acoperi cu acest amestec fundul unei forme de tort cu partea de jos detaşabilă si dai blatul la frigider 30 de minute.
Prepari foile de gelatină conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu 100 g din zahărul tos.
Stingi focul şi încorporezi foile de gelatină scurse. Adaugi brânza de vaci, restul de lapte si frişca bătută.
Cureţi şi feliezi fructele de kiwi. Pui jumătate din cantitatea de cremă peste blatul de biscuiţi şi o nivelezi. Aşezi rondele de kiwi, după care acoperi cu crema păstrată.
Decorezi cu feliile de kiwi rămase şi dai tortul la frigider cel puţin 12 ore.
Tarta cu kiwi si frisca
Pofta buna!