Supa rece din fructe de padure

Printeaza

Supa rece din fructe de padure din: fructe de padure, lamaie, zahar vanilat, zahar, zara, fulgi de ovaz, alune.

Ingrediente:Supa rece din fructe de padure

  • 500 g mix de fructe de pădure (de ex. zmeură, mure, coacăze negre, afine)
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 75 g zahăr
  • 500 ml zară (lichid albicios şi acrişor care rămâne după ce s-a ales untul)
  • 4 linguri de fulgi fini de ovăz
  • 4 linguri de alune de pădure măcinate

 

 

Mod de preparare:

Fructele de pădure se spală şi se aleg. Câteva se pun deoparte pentru ornat, iar restul se zdrobesc cu furculiţa.

Se amestecă fructele zdrobite cu zeama de lă­mâie, zahărul vanilat şi zahă­rul şi se lasă câteva minute să se impregneze.

O treime din crema de fructe de pădure se distri­buie apoi în 4 farfurii. Restul se amestecă cu zara şi cu fulgii de ovăz.

SFAT Amestecul se pune peste crema din farfurii şi se presară cu alunele măcinate. Farfuriile se ornează cu fructele puse deoparte.

Vara această supă rece de fructe este un deliciu. Insă nici iarna nu trebuie să renunţăm la acest de­sert plin de vitamine, deoarece putem cumpăra fructe congelate de toate felurile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.