Apple Pie (Placinta cu mere)

Printeaza

Apple Pie din: faina, sare, grasime de cocos, oua, mere, zeama de lamaie, sirop de artar, zahar brun, amidon, scortisoara, nucsoara, cuisoare, fulgi de unt, grasime pentru uns tava,

Ingrediente:Apple Pie

  • 250 g făină
  • linguriţă de sare
  • 190 g grăsime de cocos
  • 1 albuş
  • 6-8 mere
  • linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de şirop de arţar
  • 100-150 g zahăr brun
  • 1 lingură de amidon alinrientar
  • linguriţă de scorţişoară
  • câte 1 vârf de cuţit de praf de nucşoară şi de cuişoare
  • linguri de fulgi de unt grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu sarea, după care se încor­porează grăsimea de cocos (porţionată) şi se frământă până când se formează o masă sfărâmicioasă, in timp ce se amestecă ingredientele în robotul de bucătărie sas cu mixerul, se adaugă circa 4 lin­guri de apă rece ca gheaţa pentru a lega aluatul.

Coca se scoate apoi din bol şi se întinde în două blaturi, care se păstrează apro­ximativ o oră la rece, învelite în folie alimentară.

Unul dintre blaturi se întinde în strat de circa 3 mm pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină. Blatul întins trebuie să fie puţin mai mare decât forma. Se pliază şi se aşează în forma de tort detaşabilă unsă cu grăsime (cu diametrul de 28 cm).

In formă, blatul se desface şi se formează o margine înaltă de aproximativ 3 cm.

Albuşul se bate cu puţină apă şi se foloseşte pentru a unge blatul (inclusiv mărgi­nite). Se întinde în mod simi­lar şi cel de-al doilea blat.

Umplutura de mere se întinde apoi peste blat, iar pe deasupra se presară o lin­gură de unt ras. Se aşează pe deasupra cel de-al doilea blat şi se presează bine peste mere. Se presară pe blat res­tul untului. Blatul se străpunge de câteva ori cu o scobitoare, pentru ca aburul să poată fi evacuat.

După ce prăjitura a stat în cuptor circa 10 minute, se reduce temperatura la 180°C (la 160°C în cuptorul cu ventilaţie). Prăjitura se mai ţine apoi încă 40-45 de minute la cuptor. Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C (cuptorul cu ven­tilaţie la 200 °C).

Merele se spală, se curăţă de coajă, de cotor şi de sâmburi şi se taie felii. Acestea se amestecă intr-un bol cu zeama de lă­mâie, siropul de arţar, zahărul, amidonul alimentar şi condi­mentele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.