Desert cu zara si fructe
PrinteazaDesert cu zara si fructe din: zara, iaurt, fulgi de ovaz, miere, zmeura, piersici, menta.
- 500 ml zară (lichidul albicios şi acrişor care rămâne după ce s-a ales untul)
- 300 g iaurt
- 4 linguri de fulgi fini de ovăz
- 4 linguri de miere
- 250 g zmeură
- 2 piersici
- 4 fire de mentă
Mod de preparare:
Se amestecă zara, iaurtul, fulgii de ovăz şi mierea. Zmeura se spală şi se tamponează cu prosoape de hârtie. Piersica se spală, se taie în jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Pulpa se taie cuburi.
Amestecul pe bază de zară se toarnă în 4 castronele, iar deasupra se distribuie boabele de zmeură şi bucăţelele de piersică.
Se ornează cu frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!