Tarta cu alune si ciocolata

Printeaza

Tarta cu alune si ciocolata din: alune, faina, zahar, unt, sare, ou, esenta de vanilie, amidon, smantana, ciocolata, menta.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 50 g alune de pădure neprăjite
  • 130 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 70 g unt
  • 1/4 linguriţă sare
  • un ou
  • esenţă de vanilie

umplutură:

  • 2 linguri amidon
  • 480 ml smântână dulce pentru friscă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf sare

decor:

  • 25 g alune de pădure
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 20 g unt
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se prăjesc 8 minute alunele într-o tigaie, apoi se lasă să se răcească.

pun în bolul robotului cu făina, sarea şi zahărul.

mixează, se adaugă untul, se mixează, se adaugă oul si vanilia şi se amestecă pentru a obţine aluatul.

adună aluatul într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară şi se lasă o oră la frigider.

Apoi, aluatul se întinde pe masa presărată cu puţină făină, se transferă în forma de copt şi se taie marginile care depăşesc tava.

Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa şi se dă din nou la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, amidonul se amestecă la bain-marie cu smântână pentru frişca şi cu ciocolata ruptă bucăţele, până ce aceasta se topeşte.

ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se încorporează cele două gălbenuşuri şi praful de sare.

toarnă în tava cu aluat, apoi se dă la copt 35 de minute.

scoate şi se decorează cu ciocolata topită împreună cu untul, alune de pădure şi mentă.

 

Tarta cu alune si ciocolata

Tarta_cu_alune_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • partlyxpr

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.