Cartofi cu ciuperci proaspete
PrinteazaCartofi cu ciuperci proaspete din: ciuperci, cartofi, ceapa, bacon, supa, smantana, sare, piper.
- 500 g ciuperci proaspete
- 6 cartofi
- o ceapă
- 4 felii bacon afumat
- 200 ml supă
- 150 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baconul tăiat cât mai mic se pune la călit în tigaie, apoi se scoate. In grăsimea rămasă se pun la călit ceapa si ciupercile. Se lasă 15 minute, se potrivesc de sare si piper.
Cartofii curăţaţi se taie felii subţiri şi, într-un vas de cuptor, se pun întâi ciupercile cu ceapa şi deasupra cartofii.
Se toarnă supa amestecată cu smântână, se acoperă vasul cu folie de aluminiu si se dă la cuptor întâi 15 minute la foc mare, apoi 40 de minute la foc mediu.
Se scoate folia si se mai lasă 20 de minute să se rumenească frumos.
Pofta buna!