Legume cu sos remulad
PrinteazaLegume cu sos remulad din: morcovi, patrunjel, praz, telina, broccoli, conopida, fasole, sare, oua, ulei, mustar, lamaie.
- 4 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 fire de praz
- 1 ţelină de dimensiune medie
- câte 4-5 bucheţele de broccoli şi conopidă
- 200 g fasole verde congelată
- sare
Pentru sos:
- 4 ouă
- 100 ml untdelemn
- 2 linguri muştar
- zeama de la 1 lămâie
- 200 g castraveciori în oţet
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lingură tarhon conservat şi tocat
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi legumele proaspete, le speli şi le tai astfel: morcovii şi albitura în rondele groase, ţelina în felii groase de 1 cm, iar prazul în bastonaşe de 5-6 cm. Fierbi în apă uşor sărată, în vase diferite, rădăcinoasele, prazul şi legumele congelate.
Le scurgi în strecurătoare.
Intre timp, fierbi 3 ouă tari. Dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, muştar şi untdelemn, faci o maioneză pe care o acreşti cu zeamă de lămâie şi o sărezi după gust. Toci fin ouăle fierte rămase şi castraveciorii şi le încorporezi în sos împreună cu tarhonul şi pătrunjelul verde fin tocate.
Dacă întrebuinţezi tarhon în oţet, va trebui să reduci cantitatea de zeamă de lămâie, iar dacă tarhonul este conservat cu sare, nu mai sărezi maioneza. La sfârşit, sărezi şi condimentezi sosul după gust.
Serveşti legumele alături de sosul remulad.
Legume cu sos remulad
Pofta buna!