Parjoale de conopida cu sos tartar

Printeaza

Parjoale de conopida cu sos tartar din: conopida, oua, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, cascaval, ulei, maioneza, castraveti murati, patrunjel, lamaie, capere.

Ingrediente:Parjoale de conopida cu sos tartar

  • 600 g conopidă
  • 2 ouă
  • 100g pesmet
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 200 g caşcaval sau mozzarella
  • 100 ml ulei pentru prăjit

Pentru sos

  • 200 g maioneză
  • 1 fir ceapă verde sau 1 ceapă roşie mică
  • 2 castraveţi muraţi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lămâie
  • 40 g capere

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă uşor sărată. Scurgi conopida fiartă, o pasezi şi o amesteci cu ouăle, usturoiul curăţat şi zdrobit, ceapa verde tocată, 3-4 linguri pesmet, sare şi piper după gust.

Tai caşcavalul în fâşii mai groase. Cu mâna umezită, iei pastă de conopidă, îmbraci fâşiile de caşcaval şi modelezi pârjoale pe care le treci prin pesmet.

Le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şervete absorbante.

Pentru sos, toci fin ceapa şi pătrunjelul. Le încorporezi în maioneză împreună cu zeama de lămâie, cubuleţe fine de castraveciori, sare şi piper după gust.

Serveşti pârjoalele calde, împreună cu sosul tartar, dea­supra căruia presari caperele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.