Parjoale de conopida cu sos tartar
PrinteazaParjoale de conopida cu sos tartar din: conopida, oua, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, cascaval, ulei, maioneza, castraveti murati, patrunjel, lamaie, capere.
- 600 g conopidă
- 2 ouă
- 100g pesmet
- 2 fire ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 200 g caşcaval sau mozzarella
- 100 ml ulei pentru prăjit
Pentru sos
- 200 g maioneză
- 1 fir ceapă verde sau 1 ceapă roşie mică
- 2 castraveţi muraţi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
- 1 lămâie
- 40 g capere
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă uşor sărată. Scurgi conopida fiartă, o pasezi şi o amesteci cu ouăle, usturoiul curăţat şi zdrobit, ceapa verde tocată, 3-4 linguri pesmet, sare şi piper după gust.
Tai caşcavalul în fâşii mai groase. Cu mâna umezită, iei pastă de conopidă, îmbraci fâşiile de caşcaval şi modelezi pârjoale pe care le treci prin pesmet.
Le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şervete absorbante.
Pentru sos, toci fin ceapa şi pătrunjelul. Le încorporezi în maioneză împreună cu zeama de lămâie, cubuleţe fine de castraveciori, sare şi piper după gust.
Serveşti pârjoalele calde, împreună cu sosul tartar, deasupra căruia presari caperele.
Pofta buna!