Ardei umpluti cu ciuperci si orez (varianta)
PrinteazaArdei umpluti cu ciuperci si orez din: ardei gras, ceapa, ulei, curcuma, chimion, boia, ciuperci, thai-soi, lemongrass, orez, rosii, sare.
- 8 ardei graşi mici
- 1 ceapă
- 5 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri de praf de curcuma
- 1 lingură de praf de chimion
- 1/2 de lingură de boia iute
- 600 g ciuperci champignon
- 1/2 de legătură de thai-soi (usturoi chinezesc)
- 1 lingură de lemongrass proaspăt tocat
- 6 linguri de orez
- 300 g roşii descojite (la conservă)
- sare
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie în jumătate şi se curăţă de cotor, de seminţe şi de pieliţele albe din interior. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe.
Se încigge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi ceapa până când devine sticloasă. Se încorporează pudra de curcuma şi de chimion şi boiaua.
Se spală ciupercile, se şterg, se taie bucăţi şi se adaugă peste amestecul din tigaie.
Se spală firele de thai- soi, se taie rondele şi se înglobează în compoziţie împreună cu lemongrass-ul.
Se încorporează şi orezul în amestec şi se sotează până când devine sticlos.
Se varsă în tigaie jumătate din cantitatea de roşii (inclusiv sucul), apoi compoziţia se fierbe la foc mic circa 12 minute. In continuare, ardeii pregătiţi se umplu cu orezul cu legume răcit în prealabil.
Roşiile rămase (împreună cu sucul) se sotează într- o tigaie şi se sărează. Ardeii umpluţi se aşează apoi în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă circa 10 minute la foc mic.
Se servesc împreună cu piureul de roşii şi cu pâine.
Pofta buna!
Foarte buni sunt