Supa de praz cu bacon
PrinteazaSupa de praz cu bacon din: praz, cartofi, morcov, telina, ceapa, usturoi, smantana, unt, bacon, sare, piper.
- 2 tije praz
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 telină potrivită
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi
- 50 g smântână
- 50 g unt
- sare
- piper
- 150 g bacon
- 1.5 l apă
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai cuburi cartofii şi ţelina, iar prazul şi morcovul rondele. Toci o ceapă după preferinţă, iar pe cealaltă o păstrezi pentru decor.
Căleşti în unt prazul, până devine translucid, adaugi ceapa şi usturoiul tăiat felii. După câteva minute, pui morcovul, cartofii şi ţelina şi amesteci. Acoperi cu apă legumele şi le fierbi. Potriveşti de sare şi piper.
Când sunt fierte, dai deoparte oala, laşi să se răcească puţin, după care pasezi toate legumele cu blenderul, păstrezi câteva rondele de praz, adaugi smântână si omogenizezi.
Tai baconul fâşii şi îl prăjeşti într-o tigaie încinsă, până devine crocant. Scoţi şi dai deoparte. Toci ceapa păstrată şi o căleşti în grăsimea rămasă în tigaie până se rumeneşte.
Serveşti supa presărată cu bacon, feliuţe de praz şi ceapă rumenită.
Supa de praz cu bacon
Pofta buna!