Reteta cupcakes cu ciocolata
PrinteazaReteta cupcakes cu ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, extract de vanilie, apa, zahar.
- 400 g ciocolată
- 200 g făină
- 200 g zahăr brun
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 linguri cacao
- 150 ml ulei
- 400 ml smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 100 ml apă
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160°C şi se tapetează 10 forme de brioşă cu hârtie specială. Se mărunţesc 300 g ciocolată într-un blender.
Intr-un vas mare se pun 200 g făină, 200 g zahăr brun, 2 linguriţe praf copt, 6 linguri cacao, 150 ml ulei 100 ml smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100 ml apă.
Se bate totul cu mixerul până se omogenizează, apoi se adaugă 100 g ciocolată mărunţită. Se distribuie în cele 10 forme, apoi se dă tava la cuptor 20 de minute. Se lasă la răcit, pe un grătar.
Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300 ml smântână şi 3 linguri zahăr într-o cratiţă mică. Se încălzesc treptat amestecând până când ciocolata se topeşte şi se obţină o glazură omogenă.
Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes, apoi se ornează cu biluţe colorate de diferite mărimi, cu inimioare sau cu perle argintii.
Reteta cupcakes cu ciocolata
Pofta buna!