Budinca de mamaliga cu portocale
PrinteazaBudinca de mamaliga cu portocale din: unt, zahar, oua, malai, lichior de fructe, drojdie, coaja portocala, sare.
Ingrediente:
- 110 g unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 200 g mălai fin
- 1 păhărel lichior de fructe
- 1 cub de drojdie
- 50 g coajă de portocale confiată
- sare
Mod de preparare:
Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui gălbenuşurile în unt amestecând bine, apoi adaugi mălaiul lingură cu lingură.
Potriveşti de sare şi pui lichiorul. Adaugi drojdia şi coaja de portocale. Baţi albuşurile spumă şi pui lingură cu lingură peste amestecul de mălai amestecând cu delicateţe de sus în jos.
Ungi cu unt formele de tartă, verşi amestecul şi-l dai la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!