Sufleu cu sunca si ciuperci

Printeaza

Sufleu cu sunca si ciuperci

Sufleu cu sunca si ciuperci din: sunca, ciuperci, oua, smantana, unt, faina, pesmet, cascaval, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 100 g şuncă
  • 100 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 1 pahar mare cu smântână
  • 1 linguriţă de unt
  • 100 g făină
  • 3-4 lin­guri pesmet
  • 100 g caşcaval răzuit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi faci un sos alb prin amestecarea smân- tânei şi a făinii. Sufle_cu_sunca_si_ciuperci

Pui făina puţin câte puţin şi amesteci ca să nu se transforme amestecul în cocoloaşe. Separi ouăle şi în făina cu smântână adaugi gălbenuşurile, untul topit şi ciuperci­le, şunca şi o parte a caşcavalului.

Potriveşti gustul de sare şi piper. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi la final ameste­când numai de jos în sus.

Ungi cu unt orice fel de vas care merge la cuptor, presari pesmet şi torni amestecul. Presari caşcaval răzuit şi dai la cuptor, la bain mărie, pentru 30 de minute. Il scoţi şi-l laşi să se răcorească puţin în vas. Tai felii şi le aduci la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.