Cotlete de miel cu sos de kiwi
PrinteazaCotlete de miel cu sos de kiwi din: cotlete de miel kiwi, ulei, unt, ceapa, faina, pasta de tomate, usturoi, sare, piper.
- 8 cotlete de miel
- 4 kiwi
- 150 ml ulei de măsline
- 150gunt
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă pastă de tomate
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cotletele de miel, curăţate de pieliţe, spălate şi scurse bine de apă, le presari cu sare şi piper.
Cureţi 2 kiwi de coajă, le tai în cubuleţe, apoi le pasezi bine, până obţii un piure. Toci mărunt o ceapă curăţată şi spălată şi o amesteci cu piureul de kiwi. Adaugi 50 ml ulei şi căţelul de usturoi, tocat mărunt.
Pui cotletele în acest amestec şi amesteci bine. Acoperi vasul cu folie de plastic şi îl dai la frigider timp de 30 de minute. Cureţi coaja de la cele 2 kiwi rămase şi mai faci un piure şi din acestea. Toci mărunt ceapa curăţată şi spălată şi o căleşti timp de 3-4 minute în uleiul rămas.
Când ceapa s-a rumenit puţin, pui făina şi, după 1 minut, pasta de tomate. Adaugi apoi piureul de kiwi şi torni 150 ml apă.
Fierbi la foc mic, timp de 7-8 minute, amestecând continuu, până când sosul se îngroaşă.
Topeşti untul într-o tigaie şi, când acesta este încins, pui cotletele de miel în tigaie şi le prăjeşti 5 minute pe fiecare parte.
Serveşti câte 2 cotlete la o porţie, cu sosul de kiwi şi cu o garnitură de orez.
Pofta buna!