Ciorba de miel cu verdeturi de primavara

Printeaza

Ciorba de miel cu verdeturi de primavara din: capul mielului, gâtul, coada, câteva bucăţi de carne cu os (pot fi costiţe), 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ceapă mare, 1 legătură ştevie, 1  legătură lobodă (de preferat, albă), 1 legătură leurdă, câteva frunze de salată, 1 legătură ceapă verde, untişor şi măcriş (opţional), 2-3 ouă, 2 linguri orez, sare, piper boabe, leuştean, 250 ml smântână, 1 I borş.

Ingrediente:

  • capul mielului, gâtul, coada
  • câteva bucăţi de carne cu os (pot fi costiţe)
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură ştevie
  • 1 legătură lobodă (de preferat, albă)
  • 1 legătură leurdă
  • câteva frunze de salată
  • 1 legătură ceapă verde
  • untişor şi măcriş (opţional)
  • 2-3 ouă
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper boabe
  • leuştean
  • 250 ml smântână
  •  1 I borş

 

Speli capul, scoţi oasele cu dinţi şi globii oculari, pe care le arunci şi porţionezi în bucăţi potrivite.

De asemenea, tai carnea şi gâtul în bucăţi. Cureţi, speli zarzavatul, îl toci mărunt şi îl pui la fiert în oala de ciorbă, peste carne.

Adaugi 3-41 de apă rece şi sare. lei spuma de câte ori se formează şi laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră.

Speli orezul, îl adaugi în oală împreună cu verdeaţa tocată, piperul şi ceapa verde, de asemenea tocată.

Laşi să mai fiarbă circa 30 de minute, la foc mic. Fierbi borşul lichid separat şi îl adaugi în ciorbă, potrivind gustul de acru, după dorinţă.

Dacă ciorba este prea deasă, mai adaugi 1 pahar cu apă fierbin­te. Dregi ciorba cu smântână, amestecată cu ouăle bătute şi cu puţină zeamă din ciorbă.

Potriveşti gustul de sare. La masă serveşti ciorba cu leuştean verde, tocat şi presărat pe deasupra

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Fasole Prăjită cu Chimen și Coriandru

fasole, ulei, ceapa, usturoi, chimen, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei. Fasolea prăjită, sau “frijoles refritos“, este un pilon al bucătăriei mexicane, oferind o combinație de gusturi și texturi care încântă orice masă. Acest preparat versatil poate servi drept garnitură, umplutură pentru burritos sau chiar ca vedetă principală […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit buna ciorba de miel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.