Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]
Cozonac impletit, pentru Paste
PrinteazaCozonac impletit, pentru Paste din: lapte, drojdie, unt, zahar, faina, sare, ou, zahar vanilat, cacao, stafide.
Ingrediente:
- 140 ml lapte
- 11 g drojdie proaspătă
- 30 g unt topit
- 40 g zahăr praf
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 gălbenuş
- 10 g zahăr vanilat
- 5 g cacao
- 5 g stafide
- 1 ou ca să ungi cozonacul
- zahăr tos pentru presărat cozonacul
Mod de preparare:
Drojdia şi zahărul praf le pui în lapte călduţ, să dospească 10 minute. Când a crescut drojdia, amesteci făina, sarea, gălbenuşul, untul topit, zahărul vanilat şi drojdia şi frămânţi până la omogenizare.
Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi egale.
Intr-o parte amesteci cacaua, în cealaltă stafidele. Cele două aluaturi le laşi la crescut în câte un vas dat cu puţin ulei, până îşi dublează volumul.
Le suceşti cu mâna, să aibă lungimea de aproximativ 65 cm fiecare, le împleteşti laolaltă, iar capetele le introduci dedesubtul cozonacului.
Deasupra ungi cu un ou bătut şi laşi să mai dospească 30 de minute. Mai ungi încă o dată cozonacul cu oul bătut şi îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. o introduci în cuptorul preîncălzit.
Cozonacul îl tai felii după răcire.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară
Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară din: faina integrala, indulcitor natural, drojdie, lapte de migdale, mere, scortisoara, oua, nuci, sare. Dacă ești în căutarea unei rețete de cozonac delicios și sănătos, ai ajuns în locul potrivit! Acest cozonac cu mere și scorțișoară este o reinterpretare sănătoasă a clasicului cozonac, plin de arome […]
Pofta buna!