Cozonaci pentru copii

Printeaza

Cozonaci pentru copii din: lapte, unt, oua, smochine, curmale, stafide, merisoare, goji, portocala, faina, drojdie, carob, miere, nuci, caju.

Ingrediente:Cozonaci pentru copii

  • 125 ml lapte călduţ
  • 75 g unt moale (82% grăsime)
  • 2 ouă întregi
  • 3 smochine
  • 6-7 curmale
  • 1 lingură stafide şi merişoare
  • 1 lingură goji
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 550-600 g făină
  • 1 lingură drojdie uscată

Pentru um­plutură:

  • 2 albuşuri
  • 2 linguri carob (pudră de roşcove)
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuci mărunţite
  • 100 g caju măcinat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate: smochinele, curmalele, stafidele, merişoarele, goji, într-un bol cu apă. După acest timp scurgi apa, după care pui fructele în blender, împreună cu laptele.

Mixezi până se formează un lichid omogen. Compoziţia obţinută o pui în cuva maşinii de pâine. Pui restul ingre­dientelor pentru aluat, în următoa­rea ordine: unt, ou, coaja de por­tocală, făina şi drojdia.

Cantitatea de făină o adaugi pe parcurs, cât consideri că trebuie, pentru ca aluatul să se desprindă de pe cuva maşinii de pâine. încingi între timp cuptorul, ungi 2 forme de cozonac cu puţin unt şi le tapetezi cu hârtie de copt.

Pregăteşti umplutura aşa:

Baţi carobul cu albuşul, adaugi nuca şi cajuul. Scoţi aluatul şi îl împărţi în 2 bucăţi, pe care le în­tinzi cu mâna. Pui pe prima bu­cată jumătate din cremă şi rulezi. Aşa procedezi şi cu a doua bucată de aluat. Pui cozonacii în tăvi şi îi laşi la căldură, ca să crească, înainte de a da cozonacii la cuptor, îi ungi cu gălbenuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.