Cozonaci pentru copii
PrinteazaCozonaci pentru copii din: lapte, unt, oua, smochine, curmale, stafide, merisoare, goji, portocala, faina, drojdie, carob, miere, nuci, caju.
- 125 ml lapte călduţ
- 75 g unt moale (82% grăsime)
- 2 ouă întregi
- 3 smochine
- 6-7 curmale
- 1 lingură stafide şi merişoare
- 1 lingură goji
- coaja rasă de la 1 portocală
- 550-600 g făină
- 1 lingură drojdie uscată
Pentru umplutură:
- 2 albuşuri
- 2 linguri carob (pudră de roşcove)
- 2 linguri miere
- 150 g nuci mărunţite
- 100 g caju măcinat
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Pui la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate: smochinele, curmalele, stafidele, merişoarele, goji, într-un bol cu apă. După acest timp scurgi apa, după care pui fructele în blender, împreună cu laptele.
Mixezi până se formează un lichid omogen. Compoziţia obţinută o pui în cuva maşinii de pâine. Pui restul ingredientelor pentru aluat, în următoarea ordine: unt, ou, coaja de portocală, făina şi drojdia.
Cantitatea de făină o adaugi pe parcurs, cât consideri că trebuie, pentru ca aluatul să se desprindă de pe cuva maşinii de pâine. încingi între timp cuptorul, ungi 2 forme de cozonac cu puţin unt şi le tapetezi cu hârtie de copt.
Pregăteşti umplutura aşa:
Baţi carobul cu albuşul, adaugi nuca şi cajuul. Scoţi aluatul şi îl împărţi în 2 bucăţi, pe care le întinzi cu mâna. Pui pe prima bucată jumătate din cremă şi rulezi. Aşa procedezi şi cu a doua bucată de aluat. Pui cozonacii în tăvi şi îi laşi la căldură, ca să crească, înainte de a da cozonacii la cuptor, îi ungi cu gălbenuş.
Pofta buna!