Chec cu legume si un strop de ghimbir
PrinteazaChec cu legume si un strop de ghimbir din: mazare, morcovi, dovlecei, ardei, oua, faina, lapte, smantana, drojdie, unt, ghimbir, sare, piper, cascaval.
- 150 g mazăre
- doi morcovi
- doi dovlecei
- un ardei gras
- 4 ouă
- 150 g făină
- 100 ml lapte
- 50 ml smântână
- un cubuleţ de drojdie
- 120 g unt
- foarte puţin ghimbir
- sare
- piper
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a adăugat puţină sare. Când s-au înmuiat se pun într-o strecurătoare.
Separat se încălzeşte laptele şi se adaugă smântână şi caşcavalul. Se amestecă foarte bine până când se omogenizează. Se mixează gălbenuşurile cu untul, adăugând treptat făina, drojdia sfărâmată şi laptele. Se amestecă şi se presară ghimbirul ras, sarea şi piperul.
Se adaugă în această compoziţie legumele date prin făină. Albuşurile se bat spumă şi se încoporează şi ele în compoziţie. Se toarnă totul într-o formă unsă cu unt şi se ţine în cuptor până când se rumeneşte checul. Se serveşte cu salată de legume.
Poftă bună!
Ghimbirul e iute, asa ca-n chec n-are rost sa-l pui