Miel cu varza de Bruxelles
PrinteazaMiel cu varza de Bruxelles din: cotlete de miel, varza de Bruxelles, ardei, apa, miere, otet, menta, ulei, sare, piper.
- 4 cotlete de miel
- 200 g verzişoare de Bruxelles
- 1 ardei capia
- 1 pahar apă
- 2 linguri miere
- 1 lingură oţet
- 2 linguri mentă proaspătă
- 50 ml ulei
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Speli cotletele, le usuci cu şervete absorbante şi le presari cu sare şi piper după gust, pe ambele părţi, încingi uleiul într-o tigaie adâncă şi înăbuşi cotletele, adăugând periodic câte puţină apă. Le laşi să fiarbă în vasul acoperit, până când se pătrund bine.
Cureţi ardeiul, îl speli şi îl tai în felii pe care le căleşti în ulei împreună cu verzişoarele, în prealabil curăţate de frunzele exterioare veştede şi spălate.
Adaugi apa, mierea, oţetul şi menta tocată.
Laşi să fiarbă la foc mediu, până când scade toată apa. Serveşti cotletele înăbuşite alături de garnitura cu verzişoare de Bruxelles.
Pofta buna!