Drob de miel si hribi in bacon
PrinteazaDrob de miel si hribi in bacon din: organe de miel, hribi, oua, ceapa verde, morcovi, gogosari in otet, oua de prepelita, patrunjel, ienibahar, oregano, sare, piper, dafin, bacon.
- 500 g organe de miel
- 200 g hribi
- 8 ouă
- 2 legături ceapă verde
- 2 morcovi
- 2 gogoşari in oţet
- 2 ouă de prepeliţă
- 1 legătură pătrunjel verde
- ienibahar fin măcinat
- oregano uscat mărunţit
- sare
- piper negru măcinat
- dafin
- 300 g felii subţiri de bacon
Mod de preparare:
Pui la fiert organele de miel, în apă rece, pentru 40 de minute, împreună cu 1 foaie de dafin şi câteva boabe de piper.
Cureţi morcovii şi îi fierbi în apă uşor sărată. Intr-un alt vas, fierbi ouăle de prepeliţă. Opăreşti hribii timp de 3-4 minute.
Decojeşti cu grijă ouăle fierte de prepeliţă. Scurgi organele de miel, hribii şi morcovii.
Toci mărunt, în robotul de bucătărie, ciupercile şi carnea. într-un bol mare, amesteci carnea tocată, ciupercile, ceapa verde curăţată şi fin tocată, gogoşarii şi morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute cu sare şi condimente după gust.
Tapetezi cu felii subţiri de bacon o tavă pentru chec, aşezându-le transversal.
Intinzi jumătate din compoziţie, pui un şir de ouă de prepeliţă, întinzi din nou compoziţie şi acoperi cu feliile de bacon.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 190 °C, timp de 50 de minute, până când se rumeneşte uşor.
Scoţi drobul copt din cuptor şi îl laşi să se răcească în formă, după care îl tai în felii groase de 2-2 1/2 cm, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit.
Pofta buna!