Placinta cu miel si usturoi
PrinteazaPlacinta cu miel si usturoi din: unt, faina, apa, sare, carne tocata de miel, ceapa, oua, marar, sare, piper, usturoi, pesmet.
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 300 g făină
- 3 linguri apă
- vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 500 g carne tocată de miel
- cepe mari
- ouă
- 2 legături mărar
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- câte 10 g unt si pesmet pentru vas
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru aluat şi întinzi 2/3 din aluat pe baza şi pereţii formei unse şi tapetate.
Pentru umplutură, amesteci carnea tocata de miel cu sare, piper, cepele tăiate fin şi călite în unt, ouăle bătute, usturoul zdrobit şi mărarul. Intinzi compoziţia în tavă şi acoperi cu un capac din restul de aluat.
Ungi plăcinta cu gălbenuş şi o coci 45 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 °C.
Pofta buna!