Rulada de vitel cu salvie
PrinteazaRulada de vitel cu salvie din: carne slaba de vitel, slaninuta, salvie, piper, unt, supa de vitel.
- 1 kg carne slabă de viţel
- 200 g felii de slăninuţă
- 10 frunze de salvie sare
- piper negru măcinat
- 3 linguri unt
- 250 ml supă de viţel
- frunze de salvie pentru ornat
Mod de preparare:
Speli carnea şi frunzele de salvie şi le usuci cu şervete absorbante. Din carnea de viţel pregăteşti felii subţiri, pe care le presari cu piper proaspăt măcinat şi cu puţină sare şi aşezi frunzele de salvie în strat uniform, iar deasupra feliile de kaizer.
Presari cu sare şi rulezi, apoi prinzi rulourile cu aţă groasă ori cu beţe pentru frigărui.
Incingi untul într-o tigaie şi înăbuşi rulourile 10 minute, turnând din când în când câte puţină supă. Aşezi rulourile într-o tavă cu restul de supă şi introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 40 de minute, periodic, scoţi tava din cuptor şi o acoperi cu sosul format în tavă.
Porţionezi friptura după ce s-a mai răcit şi o serveşti decorată cu frunze de salvie.
Pofta buna!