Reteta de bors de fasole
PrinteazaReteta de bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, telina, urzici, bors, rosii, ulei, sare.
- o conservă mare fasole gata fiartă
- o ceapă
- un morcov
- o rădăcină ţelină
- 4 grămăjoare urzici
- 500 ml borş
- 2 litri supă de legume
- 5 roşii în bulion cu tot cu suc
- o linguriţă ulei
- sare
Mod de preparare:
In oala de fiert se pun ceapa tocată si morcovul dat pe râzătoare la călit. Se presară cu sare şi apoi se adaugă urzicile curăţate si spălate foarte bine.
Se pune si telina tăiată cuburi, supa si se lasă la fiert. Se pun apoi fasolea şi roşiile, se mai lasă la fiert 10 minute. Se acreşte cu borşul fiert separat, se potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă.
Pofta buna!