Crap cu paste
PrinteazaCrap cu paste din: crap, paste, praz, ulei, pasta de tomate, boia, lamaie, vin, patrunjel, sare, piper, faina.
- 1 crap de aproximativ 1 kg
- 300 g paste spirale multicolore
- 1/2 fir de praz
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 linguriţă boia iute
- 1 lămâie
- 150 ml vin alb sec
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Cureţi şi eviscerezi peştele. Il speli bine atât în interior, cât şi la exterior. Usuci peştele între şervete absorbante, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl presari cu sare şi piper. Il păstrezi astfel în frigider, timp de 1 oră.
Il aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei, îl acoperi cu folie şi introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu.
După 20 de minute, îndepărtezi folia şi continui coacerea 10 minute, până se rumeneşte peştele.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe plic, le scurgi şi le stropeşti cu 1 lingură de ulei. Le menţii calde.
Incingi uleiul rămas şi căleşti puţin prazul, în prealabil curăţat şi tăiat rondele fine. Stingi cu pasta de tomate diluată în 100 ml apă rece, adaugi vinul, boiaua, făina dizolvată în apă şi continui fierberea la foc mic, pentru 10 minute.
Sărezi sosul şi îl condimentezi după gust, cu piper proaspăt măcinat.
Aduci la masă peştele aşezat pe un platou cu paste, acestea fiind stropite din belşug cu sosul roşu. Presari preparatul cu pătrunjel verde.
Pofta buna!