Tortulete de post din: cacao, bicarbonat, faina, zahar vanilat, zahar, lapte de soia, ulei, zmeura, miere, ornamente. Ingrediente: Pentru blat: 2 linguri cacao o linguriţă rasă bicarbonat de sodiu 270 g făină un plic zahăr vanilat 130 g zahăr 400 ml lapte de soia 100 ml ulei Pentru umplutură: restul de blat 100 g zmeură […]
Tortulete cu alune
PrinteazaTortulete cu ciocolata si alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie, ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte, unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt.
Ingrediente:
blat:
- 6 oua
- 250 g faina
- 160 g alune de padure macinate
- 140 g zahar
- 50 ml apa + suc de lamaie
- 1 lingurita ulei
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
crema:
- 250 g alune maruntite
- 2 linguri pesmet din biscuiti
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara sau dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
ornare:
- 400 g ciocolata
- 100 g unt
Mod de preparare:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu 80g zahăr pana la omogenizare. Incorporati cate 1 linguriţă din apa amestecată cu zeamă de lămâie şi vanilie.
Separat, bateţi albuşurile spumă. Incorporati treptat zahărul şi continuaţi pana la omogenizare.
Amestecaţi, cu o paleta, de jos in sus gălbenuşurile cu albuşurile, făina, uleiul şi aromele. Coaceţi la foc potrivit.
Lăsaţi blatul la răcit în tavă, scoateţi şi tăiaţi în două foi.
Pentru cremă, fierberi laptele, adăugaţi pesmetul, zahărul, alunele şi aromele. Amestecaţi bine şi luaţi vasul de pe foc.
Când crema este călduţă, adaugati untul tăiat în cubuleţe si amestecati.
Umpleţi foile cu această cremă şi decupaţi tortuleţe cu ajutorul unei forme rotunde. Topiţi ciocolata la bain-marie.
Cu jumătate din cantitate îmbrăcaţi tortuleţele cu un strat uniform. Lăsaţi la racit, apoi serviti.
Pofta buna!
Minitortulete raw, cu goji si cocos
Minitortulete raw, cu goji si cocos din: nuci, migdale, curmale, cacao, unt de cacao, caju, cocos, goji, sirop de artar, unt de cocos. Ingrediente: Pentru blat: 100 g nuci 50 g migdale 50 g curmale 30 g cacao alcalinizată 10 g unt de cacao Pentru crema de goji şi cocos: 300g caju 150 g nucă […]