Prajitura cu branza si nuci
PrinteazaPrăjitură cu brânză si nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza, extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana.
blat:
- 1 -1/2 cani pesmet de biscuiti
- 1/2 cana nuci macinate
- 1/3 cana zahar
- 1/3 cana unt
umplutura:
- 250 g crema de branza dulce
- 1-1/2 cani zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara rasa
- 3 oua
- 500 g smantana
- 1 cana nuci pisate
Mod de preparare:
Amestecaţi pesmetul, nucile măcinate, zahărul şi untul pana la omogenizare. Opriţi 1/3 cană din acest amestec pentru ornare şi restul se întinde într-o foaie uniformă într-o tavă rotundă in care ati pus hartie de copt.
Amestecaţi crema de brânză cu zahărul până la omogenizare. Adăugaţi smântână, vanilie şi scorţişoara, ouăle bătute şi nucile pisate. Bateti bine cu mixerul. Turnaţi compoziţia peste blatul de biscuiţi şi uniformizati.
Puneţi vasul la bain-marie şi dati la cuptor 70 – 80 minute. Scoateţi prăjitura coaptă din formă, după ce s-a răcit 10 minute şi presăraţi pesmetul rămas. Dati la frigider până a doua zi.
Pofta buna!