Vitel Marinat cu Rozmarin – Deliciu Aromat din: cotlet de vitel, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăți de cotlet de vitel 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat Coaja rasă de la o […]
Muschiulet de vitel cu ciuperci
PrinteazaMuschiulet de vitel cu ciuperci din: muschiulet de vitel, ciuperci, smantana, ulei, sare, piper, piure de cartofi.
- 800 g muschiuleţ de viţel
- 500 g ciuperci
- 200 ml smântână de gătit
- ulei
- sare
- piper
Pentru servit:
- piure de cartofi
Mod de preparare:
Carnea de viţel se unge cu două linguri de ulei, se pune într-un vas de cuptor şi se lasă 40 de minute, la foc potrivit.
Apoi, se verifică şi, dacă sucul care iese din carne este alb, se scoate carnea.
In grăsimea rămasă, se toarnă puţină apă şi se amestecă în tavă să se formeze un sos.
Intre timp, ciupercile se spală, se curăţă şi se taie dacă sunt prea mari. Se pun într-o tigaie cu puţin ulei, se presară sare şi se lasă să-şi evapore apa.
Apoi, se toarnă sosul cu apă în care s-a preparat carnea, se adaugă smântână şi se lasă 10 minute să fiarbă.
Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aduce friptura la masă cu piure de cartofi şi sosul de ciuperci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă din: carne de vitel, sunca, branza gruyere, unt, ceapa, supa de pui, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, faina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 600g de carne de vitel, tăiată subțire 150g de șuncă, tăiată subțire 150g de brânză Gruyère, […]
Pofta buna!