Sarmale de porc
PrinteazaSarmale de porc din: carne de porc, varza murata, ceapa, orez, cimbru, dafin, ulei, suc de rosii, sare, piper.
- un kg carne de porc
- o varză murată
- 4 cepe albe
- 200 g orez
- cimbru
- foi de dafin
- 5 linguri ulei
- 300 ml suc de roşii
- sare
- piper măcinat şi boabe
Mod de preparare:
Se verifică gradul de murare al verzei şi, dacă aceasta este foarte sărată, se pune în apă rece, foaie cu foaie. Se poate lăsa aşa o noapte, în funcţie de gustul fiecăruia.
Ceapa tocată mărunt se pune la călit în ulei şi, când a devenit sticloasă, se adaugă orezul. Se pune sare, se lasă 2-3 minute să se călească şi apoi se adaugă apă. Se lasă orezul pe foc 10 minute, cât să se umfle pe jumătate.
Se amestecă ceapa şi orezul cu carnea tocată, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se înfăşoară sarmalele în frunzele de varză curăţate de cotoare.
Se pune un strat de varză tăiată pe fundul unui vas, se aşază sarmalele pe măsură ce se împachetează, se acoperă cu varză tocată, se pun crenguţe de cimbru, foile de dafin şi piperul boabe, se toarnă sucul de roşii, se înmulţeşte cu apă în funcţie de cât de mult sos se doreşte şi se lasă la cuptor pentru două-trei ore la foc mic.
Pofta buna!
Foarte bune sarmalele astea