Hopping John
PrinteazaHopping John din: fasole, costita afumata, ardei, ceapa, orez, ulei, piper Cayenne, sare, piper.
- 175 g fasole uscată boabe
- 125 g costiţă afumată
- 1 ardei verde
- 1 ceapă mare
- 200 g orez natur
- 1 linguriţă de ulei
- 1 priză de piper Cayenne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se lasă peste noapte fasolea la înmuiat în apă, după care, în ziua următoare se spală şi se scurge. Se taie cubuleţe costiţa, se curăţă ardeiul şi se toacă. Se curăţă ceapa şi se toacă.
Intr-o oală mare se pun fasolea, cubuleţele de costiţă, ardeiul şi ceapa, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert circa două ore, până când fasolea s-a înmuiat. Dacă este necesar, se completează cantitatea de apă.
Se fierbe orezul într-o altă oală, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi, se adaugă peste fasole orezul, uleiul şi condimentele, se amestecă şi se lasă totul să clocotească la foc mic, până când se resoarbe tot lichidul rămas.
Pofta buna!