Batoane de mozzarella
PrinteazaBatoane de mozzarella din: oua, pesmet, oregano, busuioc, patrunjel, sare, faina, amidon, mozzarella, ulei.
- 2 ouă
- 250 g pesmet
- câte 1 lingură de oregano şi de busuioc uscat
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
- 1/2 linguriţă de sare cu aromă de usturoi
- 150 g făină
- 30 g amidon
- 3 bucăţi mozzarella
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-o ceaşcă, după care se amestecă într-o cratiţă cu 50 ml de apă. Se amestecă într-o a doua ceaşcă pesmetul, ierburile aromatice şi sarea cu aromă de usturoi, iar într-o a treia ceaşcă făina cu amidonul.
Se scurge bine brânza şi se şterge, apoi se taie în batoane groase.
Se încinge uleiul într-o fri-teuză sau într-o cratiţă mare până la temperatura de 190 °C.
Baloanele de brânză se scufundă întâi în amestecul din prima ceaşcă, apoi se dau prin pesmet şi la final prin făină.
Se prăjesc în uleiul fierbinte circa 30 de secunde, până când se rumenesc, după care se scot pe un prosop de bucătărie, care va absorbi grăsimea. Se servesc cu un sos (dip) sau cu salsa.
Pofta buna!